torsdag 7. april 2011

Graduation Lola Day Care Center


En rørende og flott dag! Våre 10 "avgangsstudenter" - graduates - ble hyllet og feiret i stor stil. Siste dag før sommerferie, deretter klare til oppstart i 1. klasse.  Alle elevene på Lola Day Care Center sang, danset, holdt tale eller resiterte. Foreldrene danset til disco og Shakira, lærerene kom etter. Hoftene vrikket og latteren satt løst. Formelle taler, hatter, skjortler, prest og messe, flere diplomer og utdeling av beste ditt og beste datt. Dette er noe helt annet enn vår sommeravslutning i barnehagen med markering av førskolegruppe!

Til slutt fikk alle elever med familie servert Pansit, nudelgryte kokt over bål i "dirty kitchen" og sjokoladekake til dessert. Inne bugnet bordet av kaker, mat og brus, men kun for de spesielt inviterte. Prest, oss, lærere og andre av "betydning". Vi må følge tradisjonene, men skillet mellom fattig og rik vises bare tydeligere i situasjoner som dette. Jeg gikk derfor ut med to av "våre" kaker også. Normalt får ikke de "øvrige" servering i det hele tatt, men det gikk ikke mamma med på.

At elevene bor i skur i kummerlige kår med både mangel på mat, drikke og skikkelig husrom var forøvrig helt umulig å se i dag.  Ett år på Lola Day Care Center har gitt dem både større kunnskap og sunnere helse. Med sine flotte uniformer og store smil kan man bare bli rørt over å tenke på deres hverdag utenom skolen og deres alternative liv uten.

I morgen reiser jeg kl 08 på shoppetur til Cebu City. Skal sjekke ut hvilke filmer som går på kinoen og bare nyte to barnefrie dager. Om jeg kommer frem i live med lokalbussen da. Nattinatt!












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar