onsdag 20. april 2011

God påske!


Malapascua betyr dårlig, syk eller ødelagt påske. Den korrekte oversettelsen varierer litt, men viser alle tilbake til en supertyfon som en gang i tiden herjet og ødelagte Malapascua. Vi bestemmer oss for å feire påsken i Bogo, sånn for sikkerhetsskyld. En god påske i vente, med godt selskap i Era, Slavsky, Louise, Madeleine og andre gode venner. Vi skal se prosesjoner, male egg, ha piknik på stranden, invitere til karakokeparty, gomle norsk smågodt, dra oss i nesen på påskeaften og lære om den og andre rare og lokale tradisjoner på Filippinene. Øyene rundt Cebu fylles opp av feststemte filippinere, men vi trekker oss gladelig unna for litt mer ro. Prisene skyter i været og Holy Week er virkelig årets høydepunkt!

Vi begynner med prosesjonen. Den er i morgen, langfredag eller Good Friday. Først er det Holy Mass i kirken. Dette er høydepunktet i Holy Week og avsluttes med flere flåter av store figurer og blomster nedover gaten og rundt parken. Jeg legger ved bilder og forklarer mer etter helgen. Det er lettere å forstå hva alt dreier seg om når man først har opplevd det! Alt er nytt og katolismen har flere symboler og handlinger jeg aldri har hørt om. Vi skal prøve å ta del i og beskrive noen av dem etterhvert. Nå lader vi opp med badebasseng og iskrem. Og litt kaffe og Tom og Jerry. Det er godt å krype inn når sommerheten steker ute.

Kos dere masse på påskefjellet nå da! Eller i solveggen hjemme. Jeg hører rykter om 18 grader og sol? Deilig! Nyt det, så snakkes vi snart.

Påskehilsen fra alle oss!
Og tusen takk til påskeharen - tenkt at du husket på oss helt her borte!

1 kommentar:

  1. GOD PÅSKE til dere også. Sendte en sms til Kjetil, men har kanskje ikke fått den. Strålende sommervær her, bjørka grønn og masse hvitveis.
    Nå er det godt å leve! Klemmer fra farmor

    SvarSlett