fredag 7. januar 2011

Forberedelser

10. desember tar jeg LASEK og gleder til loffetur uten linser i alle bager og vesker. Tørre øyne som suger etter luft. Kjetil er allerede ferdigoperert og ser bra nå. Det går ikke helt som planlagt med meg og i full vigør med tåkesyn og nylig innflyttet i 130 år gammelt hus for dverger, går det hardt utover både hode, tær, rygg og armer. Vi dulter oss rundt, pakker oss ut og i hverandre og synes vår lille tilværelse er ganske søt, men også rar og stressende. Kjetil tar ungene, juleverkstedet og nedvasken, julen går i sin gang, men forberedelsene får vente. Jeg ser ingenting, får ikke gjort noen ting. To voksne i plutselig barnehagefri. Vi er barnas nye lekekamerater. Heftig. 70 kvadrat til å snuble i hverandre på let etter tiden, nærheten. Vi er på hyttetur, i eget hjem, men kommer ikke særlig videre.

 2. juledag feires 20 års konfirmasjonstreff. Ett etterlengtet sprell og tåen knekker i dodøra.  En herlig aften som ender godt, men lite praktisk.

Det kan være like greit å legge seg på Murphys lov med en gang. " Det som kan gå galt, går galt." Dermed kan det også bare gå en vei videre i forberedelsene - nemlig OPPOVER!

I dag er det 18 dager til avreise Filippinene. 10 dager til avreise Sykkylven - Drammen. Bloggen er opprettet, abbonement oppsagt, telefon, tv og internet stoppet, posten på vent, adresseendringer sendt, bytte helsestasjon gjennomført, regninger på autogiro, mini PC skaffet, tenner trukket, lege- og behandlingstimer avsluttet, NAV i orden, samordnet opptak barnehage og innskriving skole i boks, pass sjekket, visum ok bestilt, vaksiner stukket, varmepumpe instalert. Tja kanskje vi har kommet et stykke likevel? Det går OPPOVER!

Nå gjenstår julebrevet, synet, tåa, ordne flyttekassene rundt senga, lete etter kjærestetiden, forventningene, pakke sekken, tiden og nærheten. Vi begynner med det siste først. Nå er det pølsefest med ett barn på hvert fang. Ser Istid 3 for 24 gang og undres fortsatt over barns enkle gleder. Vi gleder oss med dem.

1 kommentar:

  1. Ååååå jeg gleder meg sånn over dere :D Nå er det bare å legge frustrasjoner, sykdom og kjedelige dagligdagse vaner på hylla og leve livet!! :D
    Trist å ikke skulle møtes i halvåret som kommer, men gleder oss til møtes igjen og høre om eventyret!
    Ingen andre jeg unner å reise på en sånn tur. Kommer til å gjøre dere godt , alle fire :D
    Gla ti!
    kOS

    Hilsen oss!!
    Rasmus, Øystein, Maren Beate og storemagen :D

    SvarSlett