mandag 21. februar 2011

Den store overraskelsen

BOGO
“Mamma! Pappa! Om jeg kapper av meg en handa kan jeg ikke telle til ti!” Jonas kommer løpende ned trappa i Bogo. Matteundervisningen gjør nytta si tydeligvis. Jonas teller, tenker og funderer. Sara kommer også løpende, andre veien, med trusa i hånda. Kjempe stolt! “Mamma! Pappa! Jeg har tissa på do, helt sjøl!”
I Bogo løper de stort sett rundt om en eller andre veien. Mamma og Pappa har en stor veranda og der trives de godt. De heiser leker opp og ned, bygger bombefly, skopynt og blomster av klesklypene til mormor, Sara er prinsesse og Jonas er geit. Hele to timer hadde vi geit i bånd. BÆÆÆ! Bundet fast i stolpen med gult tau. Ble matet med grønnsaker og slikket vann av en bolle. En overraskende utholdende og fornøyelig geit.
4 dager hadde vi i Bogo denne gangen. Gamlefolket reiser hjem i morgen og vi tok en liten tur for å si takk for nå og god tur hjem. Siste kvelden var lysene tent og vi koste oss rundt langbord under stjernehimmelen.  Vi fikk også besøkt fengselet, der mamma hjelper til med Prosjekt Filippinene. Det ga stort inntrykk å se alle sitte så tett. Særlig Sara ble helt bergtatt og ville tegne tegning til jentene der. Jonas ble litt beklemt, men fortalte stolt historien om dragen som reiste til Afrika og brente alt gresset. Alle klappet når vi kom og det var mye lyd. Mange inntrykk for en liten gutt. Vi var på markedet og kjøpte sko til utdeling fra prosjektet, egg til fengselet, grønsaker til snacks og kjøtt til middag. En spennende og kaotisk opplevelse! Særlig avkappede kyllingføtter og store blekkspruter var stas. Sara ble kløpet i armen og beundret stort.  Våre hvite barn er en like stor attraksjon for markedet, som markedet for oss. Vi gleder oss til å komme tilbake og ta nærbilder av hele opplevelsen.

HJEMME
Vel tilbake på Malapascua hilser de alle oss velkommen med smil og rop. Sara! Jonas! Mam Charlotte! How are you? Alle vet alt om alle og vi føler oss beriket av nye venner og kjente. Vi spiser middag til 7 kr, drikker drinker til 8 og koser. Følger regel nr 2 – kose MASSE! Herlig. Jonas griller latesomgrillmat på pinne, de lokale gliser, Sara studerer “hanging rice”, vi dypper stekt kylling på pinne i chillisaus, har piknik på gresset, massasje på stranden og tenker, at nå har vi kommet hjem.
Nå står Jonas og tripper ved siden av meg. Han lurer på om jeg har holdt en så stor sjøstjerne før? Hver dag bringes nye skatter inn i og rundt hytta. Han pynter (og roter?) og koser seg fælt med det. Sara “vusjer” fluer fra frokosten og kaffen er klar. Jeg spør Jonas om han vet hvorfor sjøstjernen har klumper på ryggen. “Det er fordi sjøstjerna er fetteren til kråkebolla det mamma.”


Jeg logger av PC en, rusler til frokosten, sommerfugler i magen, fordi den ALLER STØRSTE GLEDEN, er Elin som kommer helt fra Godøya! På torsdag! Verdens herligste, tøffeste og sprekeste jente. Venninna vår som i løpet av ett døgn bestemte seg for å komme. Helt plutselig og veldig velkommen!! Med seg i bagasjen har hun Freia melkesjokolade, smågodt fra Godøy Spar og hårfarge til mine små grå. Viktigst av alt er Elin – velkommen jenta vår! Vi har redd opp senga di og hele øya vet du kommerJ Tvi tvi på reisa, nyt, så sees vi om litt!
Fra Malapascua til dere alle – på gjensyn!
PS Vi har endret hjemreisen til 13 juni. Hi hi! Noen flere som skal NYTE! Lenge.






3 kommentarer:

  1. jepp, no e ej snart på vei..... laaang flytur so e ej der.....
    gle mej t litt varme :)å masse opplevelsa.... å masse kos, ikkje minst massasje ;)

    SvarSlett
  2. Høres helt idyllisk ut! Kose dere masse da! Hils alle fra meg ! :) Hilsen Erika Kristine

    SvarSlett
  3. Så koselig med besøk.- Fint å lese bloggen og følge med både store og små. Gleder meg hver gang det kommer nytt fra dere. Klem farmor :)

    SvarSlett