lørdag 12. februar 2011

Hverdagsmagi

Hemmeligheten

Vi padler til vår egen hemmelige strand. Kjetil svømmer ut, jeg padler og barna vipper på hver sin side. Balanserer flittig vekten med hele seg og passer på vannflasker, masker og leker. Jeg svømmer hjem i høyvannet og glir behagelig over koraller, kråkeboller og sletter med hvit sand. Vi spiser frukt, bygger konglekokosdyr til ære for Snorre og til glede for oss selv, spiser tunfisk med skje av skjell, snorkler, pynter prinsesseborger og gleder oss til pannekake med honning og thai curry når vi kommer hjem igjen. Hjem til hytta vår. Den av strå med utsikt over havet.





 Førskolen

Vi har matte på timeplanen og gleder oss alltid til ny dag og nye muligheter, bare Jonas og meg.  Vi skriver tall med blyant og leire, regner med de 4 regnemåter, øver rekkefølger og mengder, spiser store tall i krokodillegap, gjør oppgaver i matteboka og drikker en stor sup kokosnøtt, fersk fra palmen over oss. 




Besøket

Vi hilser Berit, Hans Magne, Era, mamma og pappa velkommen til øya vår. De er på dagstur fra Bogo og kommer på den aller første virkelig hete dagen. Vi svetter og svaler oss foran vifta, nyter utsikten, venter på lunchen, spiser verdens største papaya til dessert og deler oss i to for bading og båttur. Barna fryder seg med nye badeballer fra Lola, gutta gliser når båten kommer i land, svevende over sandbunnen med nye inntrykk å fordele til oss landfaste. Klokka 4 kommer Mel og viser vei til chartret båt over til Maya. Vel avgårde venter 3 nye båter på besøket vårt og Mel kakler seg drevent fri fra alle misforståelser og smiler like bredt når han rusler videre til nye dealer.





Ettermiddagskosen

Det er sval skygge under palmene, Sara sover en dubb, jeg leser og Kjetil masseres en hel time. 40 kr ren nytelse. Jonas leker ivrig i grunna og samler flere koraller til verandapynten vår. Vi samler oss sammen til middag og vår faste fruktshake før vi synger barna til sengs på loftet og det sakte men sikkert går opp for oss at vi faktisk er i ferd med å finne det vi leter etter. 


1 kommentar: