tirsdag 17. mai 2011

Gratulere med gårsdagen!

Heisann alle sammen!

Nå er 17. mai forbi og det er 6 dager igjen til vi reiser hjem! Veldig rart å tenke på, men også veldig godt.
Kun noen få sporadiske dager med internett de siste 3 ukene ga oss litt stress i forhold til å holde kontakten på bloggen og facebook. Det aller værste var kanskje en 17. mai uten å titte på togene på Karl Johan eller sjekke værmeldingene og lure på om det var sol hjemme. Vi fikk fort vite at det var regn! Tekstmeldinger hjemmefra viste støvler og bunad, men fra farmor var det solstråler. Vi hadde 35 grader, nydelig sval vind, krystallklart vann, massasje kl 16 og is til alle måltid. Plutselig var det ikke så farlig med den internetten. Vi lengter hjem, men klarer kose oss masse i hverdagslivet!

Den årlige fiestaen er over på Malapascua. 2 dager med heisafester på alle strender og landsbyer, disko som dundrer, fantastiske danseshow, boder med rosa sukkerspinn, fargede levende kyllinger til 2 kr, inntrykk og rarieteter i alle farger og fasonger. Vi hadde byttet bungalow og kunne heldigvis roe ned på Tepanee, et herlig rom med egen privat strand. Dobbel så dyr overntatting, nå hele 200 kr natta! Madeleine og Louise kom på besøk i 5 dager og vi har i det hele tatt hatt noen flotte siste uker på Malapascua.

I morgen tidlig hentes vi i båt og skal på piknikk på en pitteliten øy i nærheten. Ponaliza og familien har fått låne seg en båt, hun lager Pansitt og gutta skal fiske til grillen. Jonas har også blitt en habil  fridykker eller undervannsjeger! Han skyter med pappa sin hjemmelagede harpun, pappa holder sammen for sikkerhets skyld. Pappas lille store gutt sikter, skyter og svømmer rolig ned til 3 meters dyp og henter spydet. Noen ganger treffer han også! For en fryd. Og nå har han fått piggsveis også. Nyklippet på den lokale frisøren. En slitt barkrakk mellom kyllinger, palmer og rot. Speilet henger på en rusten spiker på banantreet. Kostes ren med en kokoskvast med babypudder. Sara legger hodet på skakke hele dagen og synes hun er "den fineste hun vet". De har fått mye oppmerksomhet det siste halvåret! Vi har med en guapa og en guapo hjem, det er i allefall helt sikkert.

Vi har mange minner å fordøye. Hver dag snakkes det litt om hva vi har opplevd og hva vi har gått glipp av. Å reise med barn i kofferten er et helt lite familieprosjekt. Det er mye idyll, men også mye forsakelser i paradis. For oss voksne spesielt. Vi gleder oss til å fordøye det hele og skrive noen ord og vendinger. Kanskje til glede og interesse for flere som drømmer om en lengre reise med barn. Vi prøver skrive reisebrev til lokalavisa også, men det kommer jo helt an på internetten!

Vi legger snart inn våre siste bilder fra hverdagslivet, en liten film fra fiestaen og avslutter med en hilsen fra Kjetil sitt "barnebursdagsselskap" i Bogo på kommende søndag. Han blir 37 på mandag, hjemreisedagen, klart han skal feires! På ekte filippinsk stil, ballonger, spraglete kake og små og store overraskelser. Vi får se om det faller i smak. Nå spiser vi lunch til tordenskrallene i det fjerne og gleder oss over det vi har, men kanskje enda mer til det som skal komme.

Sees om så veldig kort tid!
Mange klemmer, Charlotte og Kjetil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar